sâmbătă, 13 martie 2010

Implicare in ajutarea puilor de pasare singuri lipsiti de ajutor fara de care acestia ar muri cu certitudine.

In primul rand nu stiu cati dintre dumneavoastra au ajuns in situatia aceasta de a hrani puii de pasare, papagal care au ramas orfani sau fie ca parinti lor au refuzat sa ii hraneasca. Si pina in cele din urma cati dintre dumneavoastra au reusit sa ii creasca mari cu brio.
"Eu unul cand eram mic cresteam puii de porumbel si turturica inca de cand erau in puf care ajungeau foarte usor la maturitate formandusi la randul lor propile familii"
Daca nu ati fost pusi in aceasta situatie foarte bine nici nu imi doresc ca cineva sa treaca prin aceasta experienta neplacuta, dar se intampla cazuri in care vedem pe drum puiti mici de tot care au cazut din cuibul lor sau au fost aruncati din acesta si totusi nu au leziuni care sa le fie fatale, pentru acestia puteti face trei lucruri
1. Lasati mersul firesc al lucrurilor care ar fi fost daca nu treceati pe acolo,ramaneti indiferenti si mergeti mai departe.
2. Daca observati cuibul din care acesta a cazut si se poate ajunge usor la el fara sa va puneti viata in pericol luati usor puiutul intro batista sau ori ce aveti la indemana fara al atine impreganandul cu mirosul dumneavoastra si il puneti frumos la locul lui in cuib dupacea puteti supraveghia cuibul 5 - 10 minute deoarece daca acesta a cazut involuntar din cuib parinti sunt in apropiere si isi fac griji pentru pui iar dupa ce il puneti inapoi in cuib in scurt timp parinti acestuia vor veni la el si vor avea grija de el in continuoare; daca atingeti puiul cu mana exista riscul ca acesta sa fie respins de parinti sai din motivul mirosului strain.
3. Iar in cazul in care totusi doriti sa ajutati acest micut sa supravietuiasca dar nu identificati locul din care acesta a cazut sau cuibul respectiv este prea sus si nu puteti ajunge la el sau fie ca parinti acestuia au murit sau nu sunt de gasit puteti lua puiutul acasa si sa ii oferiti ingrijirile necesare ca si in cazul puilor de papagali, pasari de companie.
Ori cum puteti apela cu incredere in unele situati la serviciul de urgenta in cazuri speciale cand sesizati anumite situati periculoase pentru pasari sau fie ca se infaptuiesc nedreptati impotriva parilor si animalelor ori care ar fi acestea.
Obligatoriu de anuntat autoritatile in cazul in care intrati in posesia unuei speci de pasare protejata de lege la urmatorul numar de telefon: 112. Obs: Daca puiul respectiv este destul de mare si poate zbura lasatil in pace deoarece acesta va fi recuperat de parinti. il puteti lua in cazul in care este ranit si eventual sa il duceti la un specialist sa ii acorde primul ajutor in cazul in care se mai poate face ceva in ajutorarea pasari, in cazul acesta puiul se va transporta invelitintrun material moale pentru evitarea agravari ranilor suferite de acesta, acoperindui si ochi pasarea se va linisti pe timpul transportului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu